A címke sztori 2.

Címke sztori

A 2020-as évjárat címkéinek fogadtatása felülmúlta a várakozásainkat.

A zenés-boros együttműködés kapcsán megjelent kislemez premiere szeretlekmagyarorszag.hu-n volt. Ezen felül több mint 50 internetes oldalon hoztak le anyagot az együttműködésről, jártunk rádiós és tévés interjún is.

Viszont nem akartam ismét zenét és albumot a borokhoz. Úgy éreztem az már kissé elcsépelt lenne, illetve úgy döntöttem közben, hogy szeretnék, mint egy kultúrmisszióként másik, a borhoz kapcsolódó kreatív-alkotó folyamatot is bemutatni.

Annak idején, amikor Budapesten éltem egy lakótársamnak köszönhetően ismerkedtem meg egy Magyarországon akkor induló műfajjal, a slam poetry-vel, amit azóta is figyelemmel kísérek. Hamar egyértelművé vált számomra, hogy már csak a műfaj népszerűsítése végett is slammet szeretnék az új borok címkéire.

Ezután találtam rá a veszprémi odaLÖKött KÖLtészet csapatára, akiknek annyira tetszett az ötlet, hogy azonnal igent mondtak.

Minden borból juttattam a részükre tartálymintát, így a borok kóstolása közben, azok hangulatát megragadva született minden borhoz a költemény.
Ezeket a költeményeket aztán felvettük, kaptak egy zenei alapot és ’Mórocz Pincészet – Veny igék’ címen kiadtuk, szintén hallgatható minden online és streaming felületen. A címkéken a költeményből egy rövid idézet látható, mint a borhoz kapcsolódó alkotás.

A premiert pedig április 11-re, a magyar költészet napjára időzítettük.

A fogadtatás ismét várakozáson felüli volt.

Szerepeltünk a kreativ.hu-n, a megzenésített slammek premiere ismét Szeretlekmagyarországon volt, sőt ezúttal a Petőfi TV már ki is jött hozzánk egy rövid interjút forgatni, az együttműködésről pedig közel 50 internetes oldal tudósított ismét.

Ezek is érdekelhetnek

Az erjesztés szakemberei #1

Az erjesztés szakemberei #1

Ahogy a különböző irányzatok egyre jobban teret nyernek, mint a natúr bor, meg a természetes bor (érdekes, de a kézműves egy ideje elkezdett kikopni), úgy válik tapasztalatom szerint egyre több fogyasztó szemében alapnak az, hogy „nem használunk élesztőt”. Egyfajta...

bővebben
Alternatív hordó

Alternatív hordó

Egyre inkább azt látom, hogy a hordós borok (különösen fehérborok esetében) jelentősége egyre csökken. Fogyasztói oldalról inkább az illatos, könnyed borok népszerűek, míg termelői oldalon a hordó nagyon magas költsége az egyik fő visszatartó ok. Egy normális 500...

bővebben
BBBB és a forgalomba hozatal

BBBB és a forgalomba hozatal

Nem teszek ígéretet arra, hogy ilyen bejegyzésekkel végigkísérem a bor születésének teljes hosszát, de igyekszem a szakmának néhány érdekesebb részletét megmutatni, ami talán a széles közönség számára nem egyértelmű, esetleg teljesen ismeretlen. Első alkalommal bele...

bővebben

Látogass meg minket!

Várunk a Mórocz Pincészetnél!

Ismerd meg borainkat!

Kóstold meg borainkat a pincénél vagy válassz kínálatunkból a weboldalon!